Fakulta práva

Pozvánka na diskusiu “Dokonalý človek?”

Pozývame Vás na diskusiu “Dokonalý človek?”.(SATORI STAGE), Mickeiwiczova 9, 2. októbra 2019 o 18.00), ktorú organizuje Komora pre medicínske právo v spolupráci s Fakultou práva PEVŠ.

Nové technológie otvárajú nevídané technické možnosti na zlepšovanie fyzických a kognitívnych schopností človeka. Mnohí v tomto trende vidia šancu na zlepšenie kvality ľudského života. Aké otázky napr. kryonika, biomedicínske inžinierstvo, zásahy do DNA otvárajú v medicíne, v práve, v etike a morálke? Čo sa stane, ak niektorí ľudia majú zdroje na vylepšenie svojich schopností, zatiaľ čo iní nie? Ako budeme môcť súťažiť s niekým, kto bol vylepšený? Ak by rodičia mohli vybrať určité vlastnosti pre svoje dieťa, mohlo by to mať vážny vplyv na ľudskú rozmanitosť? Ostane človek človekom, alebo z neho nakoniec vyrobíme skladačku schopností?

A aké otázky napadnú v súvislosti s témou “Dokonalý človek” vám? Príďte sa dozvedieť viac a využite možnosť opýtať sa na to, čo vás zaujíma, odborníkov z oblasti vedy, práva, medicíny, teológie a etiky.

Pozvanie prijali: za Fakultu práva JUDr. Andrea Erdősová, PhD.

A ďaľší odborníci z praxe:

ThLic. Róbert Bezák C.Ss.R.

doc. MUDr. Ing. RNDr. Peter Celec, DrSc., MPH

PhDr. David Černý, Ph.D.

JUDr. Adam Doležal, LL.M.

Dr. Ing. Robert Mistrík

Viac informácií o našich diskusiách nájdete aj na www.diskusiemedius.sk

<<< Späť